En vän och kollega

På onsdagsmorgonen nåddes vi av det ofattbart sorgliga beskedet, att vår vän och medarbetare Andro Fabijanić förolyckats under ett uppdrag. Andro Fabijanić och tre andra volontärarbetare var på väg att lämna sanitetsmaterial åt ukrainska soldater under tisdagen när fordonet han färdades i körde på en mina.

Det är med stor sorg i hjärtat vi tog emot beskedet som vi länge fruktat, att en av våra egna omkommit under sitt uppdrag att hjälpa utsatta människor i krigets Ukraina. Arbetet som volontär var något han brann för, och han hann med att medverka i ett flertal aktioner under sin tid i Ukraina. Bland annat hjälpte han till med evakueringen av ukrainska familjer till Europa, och levererade medicinsk hjälp till ukrainska veteraner.

Andro Fabijanić var dock mycket mer än en nära vän och kollega, han var en ung man med hela livet framför sig, som inom kort skulle återvända hem till Kroatien. Vi riktar våra tankar och kondoleanser till hans familj och närstående, som förlorat en älskad. Tack för allt Andro, du finns med oss i våra hjärtan.